Home Aktualno U prijateljskoj utakmici MRK Arba ostvario vrijednu pobjedu u gostima kod RK Gospić

U prijateljskoj utakmici MRK Arba ostvario vrijednu pobjedu u gostima kod RK Gospić

0
U prijateljskoj utakmici MRK Arba ostvario vrijednu pobjedu u gostima kod RK Gospić

Foto: MRK Arba

Prva momčad MRK Arba u sklopu priprema za nastavak drugog dijela sezone 3. Hrvatske rukometne lige zapad, odigrala je prijateljsku utakmicu u Gospiću protiv istoimenog domaćina i slavila rezultatom 28:26.

Obzirom da je RK Gospić trenutno drugoligaš, te dugogodišnji član višeg ranga natjecanja, u odnosu na momčad MRK Arba, koji igra svoju prvu seniorsku sezonu u 3. ligi, te činjenici da je domaćin na poluvremenu vodio 14:13, rapski su rukometaši, prvenstveno požrtvovnom igrom u obrani tijekom drugog poluvremena, ipak došli do konačne pobjede 28:26, te još jednim trijumfom započela novu 2024. godinu predvođeni svojim kapetanom Arisom Andreškićem.

Rab danas oglas

Unatoč većem broju tehničkih pogrešaka, netočnih dugih dodavanja, nerealizirana 4 sedmerca, te nekoliko promašenih zicera tijekom same utakmice, MRK Arba se u bržem i jačem tempu igre svojstenom višem rangu natjecanja kojeg je nametnuo domaćin, bolje snašao u smiraju utakmice te ostvario pobjedu vrijednu dodatnog samopuzdanja i motiva za daljnji rad.

FOTO: MRK Arba

Rezultatska prednost se tijekom utakmice u nekoliko navrata selila s jedne na drugu stranu, ali ni u nijednom trenutku bilo koja od momčadi nije imala više od 2 razlike. Oba sastava su u par navrata imala mogućnost otići i na +3 pogodaka razlike, te time prelomiti utakmicu u svoju korist, ali to se nije dogodilo.

Svakako valja napomenuti da je popis igrača MRK Arba za ovu utakmicu bio dosta sužen zbog ozljeda i drugih obaveza pojedinih igrača, ali je zato tu činjenicu više nego uspješno iskoristio, te upisao svoj debi u prvoj momčad vrlo nadareni 14-godišnji Lovro Matahlija, uljepšavši ga upisivanjem svog imena i u listu strijelaca.

Prema rasporedu natjecanja 3. Hrvatske rukometne lige Zapad, drugi dio natjecateljske sezone MRK Arba otvara domaćom utakmicom protiv RK Selce u subotu 10.veljače 2024. te time nastavlja borbu za visokim plasmanom u premijernoj sezoni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here