Home Aktualno 51-godišnjakinja s Raba putem virtualne kladionice ostala bez 1780 eura

51-godišnjakinja s Raba putem virtualne kladionice ostala bez 1780 eura

0
51-godišnjakinja s Raba putem virtualne kladionice ostala bez 1780 eura

Foto: Unsplash

Pozivamo građane da budu oprezni s ponudama koje nude nerealnu veliku zaradu, a osobito putem društvenih mreža, izvijestili su iz PU primorsko-goranske. 

Rapska policija zaprimila je kaznenu prijavu 51-godišnje hrvatske državljanke koja je oštećena kaznenim djelom prijevare.

Rab danas oglas

Naime, spomenuta je ovaj mjesec na jednoj od društvenih mreža vidjela oglas o izvrsnoj zaradi u virtualnoj kladionici i odlučila sudjelovati u tim igrama na sreću.

Kad je telefonom i putem poruka dogovorila s nepoznatim osobama iz inozemstva postupak igara, iste su je dovele u zabludu lažno prikazavši činjenice na okolnosti dobitka na kladionici, a pri tome su tražili i uplatu, tzv. članarinu.

Tako je u par navrata 51-godišnjakinja putem mobilne aplikacije uplatila 1780 eura, a navodni dobitci s kladionice joj do danas nisu isplaćeni.

Kako bi izbjegli ovakve i slične prijevare, policija poziva građane da budu sumnjičavi prema svim ponudama koje nude nerealno visoku zaradu, osobito prema ponudama iz inozemstva.

Uz to svakako prije bilo koje uplate treba provjeriti postoji li stvarno registrirana tvrtka za vrstu poslovanja kojom se prikazuje u virtualnom prostoru, javili su iz policije.

Informacije o prijevarama na internetu i brojni savjeti mogu se pronaći na mrežnim stranicama MUP-a koji provodi projekt prevencije webheroj ULOVIMA LIKA S WEBA KOJI TVOJE € VREBA.

Izvor: Policijska uprava primorsko-goranska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here