Home Aktualno Na Rabu će se voziti međunarodna MTB etapna utrka 4 Islands

Na Rabu će se voziti međunarodna MTB etapna utrka 4 Islands

0
Na Rabu će se voziti međunarodna MTB etapna utrka 4 Islands

Foto: 4 ISLANDS

Međunarodna MTB etapna utrka vozit će se na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju od 16. do 20. travnja 2024. godine.

Međunarodna MTB biciklistička etapna utrka sudionicima omogućuje vožnju na četiri različita kvarnerska otoka u pet uzastopnih dana kroz prepoznatljiva okruženja i izazovne staze.

Rab danas oglas

Utrka predstavlja kombinaciju autentičnih lokacija i vrhunsku razinu organizacije što je čini izuzetnim događajem u svijetu brdskog biciklizma, a vozači iz cijelog svijeta dolaze kako bi iskusili ovaj jedinstveni doživljaj.

U pet dana sudionici utrke napravit će oko 300 km i 6000 metara raznih vertikalnih uspona. Također će proći najljepšim mjestima otoka Krka, Raba, Cresa i Lošinja.

Utrka je otvorena za sve sudionike starije od 18 godina koji se voze u timovima i svaki tim se sastoji od dva vozača te je maksimalno ograničenje – 600 natjecatelja (300 timova).

U subotu, 20. travnja 2024. vozit će se četvrta etapa utrke upravo na otoku Rabu. Biciklisti će voziti 76 kilometara uz uspon od 1300 metara.

Sa startom u Loparu, posljednja etapa rute 2024. kruži kroz mjesto i preko Rajske plaže prije nego što krene vožnja zahtjevnim terenom.

Biciklistički izazovi počinju kratkim i intenzivnim usponom koji će ubrzati otkucaje srca, a kada se biciklisti popnu na vrh, spuštat će se do razine mora i prema plaži Lopar.

Međutim, ruta zatim skreće na spektakularnu 100 godina staru Premužićevu stazu koja vodi natjecatelje i timove natrag na brdo preko kamenite jednotračne staze.

Svi sudionici uživat će u spektakularnom pogledu na zaljev i Velebit na kopnu. Kontrolna točka 1 nalazi se na pola Premužićeve staze i nudi odmor od penjanja i brzi odmor prije nego što se sudionici uhvate  u koštac s ostatkom ove zadnje etape utrke “4 Islands”.

Prijave su otvorene na linku.

Izvor: 4 Islands

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here