Home Aktualno Župni zbor iz Banjola nastupa na velikom koncertu u katedrali Sv. Vida u Rijeci

Župni zbor iz Banjola nastupa na velikom koncertu u katedrali Sv. Vida u Rijeci

0
Župni zbor iz Banjola nastupa na velikom koncertu u katedrali Sv. Vida u Rijeci

Foto: RabDanas

Tradicionalni božićni koncert “Božić je judi” održat će se u utorak, 26. prosinca u 19 sati u katedrali Sv. Vida u Rijeci, a sat vremena ranije ispred crkve na programu je glazbeni uvod “Pozdrav Božiću”.

Ovogodišnje 30. izdanje popularnog božićnog koncerta “Božić je judi” održat će se na poznatom mjestu, u riječkoj Prvostolnici, a uoči koncerta vokalne grupe zapjevat će a capella ispred katedrala Sv. Vida stare božićne napjeve i na taj način dočarati duh Božića.

Rab danas oglas

Ove godine na božićnom koncertu, koji je nastao još davne 1994., nastupit će i pjevači župnog zbora Banjola sa banjolskim pučkim napjevom “U se vrime godišta”.

Već 30 godina svakoga prosinca u Rijeci se okupljaju glazbenici kako bi brojnim poklonicima božićnih pjesma otpjevali tradicionalne božićne napjeve (hrvatskog primorja i sjevernojadranskih otoka te Istre), božićne duhovne skladbe iz literature klasične glazbe, hrvatske i svjetske tradicionalne božićne pjesme.

“Božić je judi” nakon “Božića u Ciboni” najstariji je koncert božićnih pjesama u Hrvatskoj. U proteklih 30 izdanja na njemu je nastupilo više od tisuću amatera i profesionalnih glazbenika svih glazbenih pravaca, pratila ih je brojna vjerna publika, a glazbenici su znali uzvratiti svojim nadahnutim interpretacijama.

Vjerujemo da će tako biti i ovoga utorka, 26. prosinca, te želimo svim izvođačima, uključujući i pjevače župnog zbora iz Banjola – dobar nastup.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime