Home Aktualno Pohvale DVD-u Lopar: ‘Takve opasne akcije ne bi se posramile ni najveće svjetske spasilačke službe’

Pohvale DVD-u Lopar: ‘Takve opasne akcije ne bi se posramile ni najveće svjetske spasilačke službe’

0
Pohvale DVD-u Lopar: ‘Takve opasne akcije ne bi se posramile ni najveće svjetske spasilačke službe’

Foto: Screenshot prilog Kanal RI

Objavljena su imena dobitnika Plave vrpce Vjesnika, priznanja za spašavanje ljudi i imovine na moru. Iako među dobitnicima nisu pripadnici DVD-a Lopar, oni su pobrali velike pohvale za akciju spašavanja 38 belgijskih i američkih turista s jednog mini kruzera koji se nasukao kod Lopara krajem rujna ove godine.

U pojedinačnoj konkureciji dobitnik Plave vrpce Vjesnika je drugi časnik palube Luka Krmić iz Komina, dok su u momčadskoj konkurenciji Plavu vrpcu osvojili Andrija Dević iz Sukošana i Niko Peršić iz Rijeke.

Rab danas oglas

Uz dobitnike ove su godine u pojedinačnoj konkurenciji nominirani i Dominko Radić iz Dubrovnika te Riječanin Marijan Tibljaš.

U momčadskoj konkurenciji nominacije su zaslužili kapetan Ivan Vlašimsky i četvorica članova posade na brodu LNG Prosperity te DVD Lopar koji je pobrao velike simpatije i pohvale Damira Hercega, tajnika Odbora Plave vrpce Vjesnika.

“To su momci koji su spasili 38 belgijskih i američkih turista s jednog mini kruzera koji se nasukao kod Lopara, u sedam navrata su ih prevozili uz udare bure od 50 čvorova. Takve vrlo opasne akcije ne bi se posramile ni najveće svjetske spasilačke službe, toliko o jednom DVD-u”, objasnio je Damir Herceg.

Sama činjenica da nisu osvojili Plavu vrpcu Vjesnika vjerojatno najbolje govori o tome kakva je konkurencija bila ove godine.

Svečanost dodjele priznanja 59. Plave vrpce Vjesnika bit će održana u petak, 1. prosinca u 18:30 sati u hotelu Royal u Opatiji.

Više u video prilogu Kanala RI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here